Vraag en antwoord

Op deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk antwoord te geven op technische vragen.

Niet kunnen vinden wat u zocht? Neem dan contact met ons op via info@elektronicatekoop.nl of bel ons op 0511 - 47 74 99.

-

Wat is Bluetooth?
Bluetooth is niet meer dan een verbinding tussen apparaten op korte afstand. Bluetooth zit tegenwoordig op bijna elke smartphone en een groot aantal andere apparaten beschikken ook over deze technologie. Een apparaat met Bluetooth kan een ander apparaat van afstand bedienen of er kunnen bestanden worden uitgewisseld. Een leuk feitje: Bluetooth is door een Nederlander ontwikkeld die in dienst was van Ericsson.

-

Wat zijn watt’s?
Om een kleine leugen de wereld uit te helpen: speakers hebben geen vermogen, alleen een maximale belastbaarheid. Deze belastbaarheid wordt uitgedrukt in watt’s. Dus als een speaker 500 watt vermogen heeft, is deze speakers belastbaar tot 500 watt. Een versterker met een vermogen van 1200 watt, kan dus twee speakers van elk 500 watt voorzien van energie. Voor een goed geluid is een goede versterker nodig, muziek bestaat uit pieken en dalen in geluidssterkte en vraagt soms veel, soms weinig.

-

Wat is PLL (Phase-Locked Loop)?
Een PLL is een regelsysteem voor de FM radio met een gesloten lus dat het signaal van de uitgang genereert in functie van de frequentie en fase van het ingangssignaal. Kortom; als het gewenst is kan het signaal worden gestabiliseerd of er kan een signaal terug worden gevonden in de ruis.

-

Wat is DMX?
Een DMX is een communicatieprotocol dat voornamelijk in de licht- en evenemententechniek gebruikt wordt. Een DMX kan dus gebruikt worden voor het aansturen van meerdere apparaten. Als een apparaat DMX heeft kunnen ze van afstand worden bediend. Hier is ook een controller voor, waarmee de verschillende apparaten bediend kunnen worden. Met één enkele draad kunnen er meerdere apparaten bestuurd worden.

-

Wat is DAB+?
DAB+ is de allernieuwste FM. DAB+ is de digitale variant van de FM/AM radio. Er is wel een klein nadeel: om DAB+ te ontvangen is er ook een radio nodig die over DAB+ beschikt. De allernieuwste radio’s beschikken over DAB+ en daardoor hebben ze een haarscherp ontvangst. Een ander bijkomend voordeel is dat er met een DAB+ radio bijna overal in Nederland de FM te ontvangen is, met een normale radio is dit niet altijd het geval.

Wat is 27MC?
Een 27MC is een zender voor de burger. Met een 27MC ‘’bak’’ kan er onderling met elkaar worden gepraat. Vooral vrachtwagenchauffeurs en loonbedrijven gebruiken deze 27MC zendbakken veel. Het is een handig communicatiemiddel om snel en gemakkelijk met elkaar te praten en bovendien is het gratis. Voor een 27MC hoeft er niet een vergunning te worden geregeld. 

-

Wat is SWR?
Standing Wave Ratio: de staande golf verhouding of de verhouding tussen de uitgestuurde golf en de teruggekaatste golf. In het beste geval is deze verhouding gelijk. Een SWR meter is bedoeld om een antenne af te stellen voor een zender voor maximale afstraling.

-

Wat is een lux?
Een lux staat gelijk aan 1 kaars. Een kaars produceert bij het branden 1 lux. Deze lux heeft een lichtsterkte van 1 meter. Het werkt als volgt: als er 2 kaarsen branden, produceren ze samen 2 lux. Maar de kaarsen geven niet meer licht, in de straal van 1 meter is de lichtsterkte nu 2 lux.

-

Wat is een chronometer?
Een chronometer is een uurwerk waar de tijd erg nauwkeurig kan worden gemeten. Door een druk op de knop kan er worden gestart met een tijdsmeting. Een apparaat wat ook een chronometer wordt genoemd is de stopwatch. Met een stopwatch kan er zeer nauwkeurig worden gemeten wat de tijd is. Wordt veel gebruikt bij het sporten.

-

Wat is een diversity bij een draadloze microfoon?
Een diversity systeem heeft 2 antennes. Deze 2 antennes zoeken naar de beste frequentie, zodat er altijd er altijd de beste frequentie gezocht wordt met de minste ruis.

-

Wat is een USB?
Een USB is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Een USB kan makkelijk aangesloten worden. Bijvoorbeeld: een muis heeft ook een USB. De muis kan makkelijk op de computer worden aangesloten en de muis staat direct in verbinding met de computer. Oftewel: een  USB is één van de makkelijkste aansluitingen op dit moment.

-

Wat is een HDMI?
De High-Definition Multimedia Interface is een aansluiting voor audio- en videosignalen. Een HDMI kabel wordt voornamelijk gebruikt om een interface tussen elke compatibele digitale bron van audio/video.

-

Wat is een Toslink?
Wanneer je receiver niet over HDMI poorten beschikt of je alleen audio richting een receiver wilt sturen dan kom je al snel op het digitaal aansluiten van een bron middels een optische kabel of een digitaal coaxiale kabel. Een Toslink kabel biedt een oplossing. Deze kabel kan audiosignalen door middel van een digitale audio stream van een bron naar een receiver wordt gestuurd.

-

Wat is impedantie?
Een versterker die in staat is bij 8 Ohm luidspreker belasting 50 Watt te leveren is niet per definitie in staat om bij 4 Ohm (dubbele hoeveelheid stroom vermenigvuldigd met de spanning) 100 Watt te leveren, laat staan 200 Watt aan 2 Ohm. Of de voeding kan niet voldoende stroom leveren of de versterker zou veel te heet worden.

-

Wat is B-Stock?
In de B-Stock staan alle producten waar de verpakking van is beschadigd of het product licht van is beschadigd, maar het apparaat nog voor 100% werkt. Bij een B-Stock product staat ook altijd het type beschadiging vermeld.

-

Wat is Voordelige keuze?
Meeste waar voor je geld. De producten met het label ‘Voordelige keuze’ hebben van ons het label gekregen omdat het betreffende product een goede prijs- kwaliteitsverhouding heeft.

-

Wat is Beste koop?
Kwalitatief het beste product. Wij vinden het een beste koop als het product kwalitatief het beste is van alle andere producten. Dit betekent dus dat van alle producten in een categorie het product met het label ‘Beste koop’.

-

Hoe werkt AfterPay?
AfterPay heeft de formule: ‘Bestellen, ontvangen, zien, en dán pas betalen wat je wilt houden!’. Met AfterPay kunnen er online producten worden gekocht en hoeft er pas achteraf betaald te worden. De klant krijgt de factuur thuisgestuurd en kan zo eenvoudig betalen. Problemen met AferPay? Bel dan 0900 - 40 50 60 2.

Achteraf betalen lijkt heel gewoon, maar geldt dit ook online? Webwinkels bieden consumenten uiteenlopende betaalmogelijkheden. De meeste betaalopties bestaan echter uit een volledige vooruitbetaling. Online achteraf betalen is in veel gevallen nog niet standaard opgenomen in de online kassa, terwijl dit juist een bekende en vertrouwde wijze van betalen is. Ook ontvangt een groot deel van de consumenten liever eerst het product alvorens te betalen. AfterPay, opgericht in 2010, maakt het mogelijk om veilig en vertrouwd achteraf te betalen. De dienstverlening van AfterPay is toegankelijk, gemakkelijk en betrouwbaar.

AfterPay is uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf met een specialisme in de dienstverlening rond online achteraf betalen. 
De no-nonsence en transparante manier van doen bleef ook internationaal niet onopgemerkt en in 2014 werd AfterPay dan ook onderdeel van de arvato Bertelsmann groep, onderdeel Financial Solutions, met meer dan 6000 werknemers, verdeeld over in 21 landen. Bertelsmann is een internationaal mediabedrijf dat wereldwijd actief is op het terrein televisie, boeken, tijdschriften, dienstverlening en drukkerijen. Met deze internationale actieradius verbreedt AfterPay letterlijk en figuurlijk haar horizon. 
AfterPay is geïntegreerd in duizenden webshops en werkt samen met professionele leveranciers en partners en blijft continu bezig met innoveren. Zo is AfterPay nauw betrokken bij verschillende innovatieve Omnichannel projecten waarbij niet alleen online kan worden gekozen voor AfterPay, maar ook in winkels.

-

Wat is iDEAL?
iDEAL is een online betalingssysteem voor Nederlandse gebruikers. Er kan makkelijk en snel online besteld worden en direct worden afgerekend. Betalen kan met elke Nederlandse bank met een Digipass. Dit is een internetbankieren apparaat die voor iDEAL gebruikt wordt.

-

Wat is V PAY?
V PAY is een nieuw Europees betaalnetwerk van Visa Europe. Vooral voor mensen buiten Nederland is het handig om met V PAY te betalen, het is snel, gemakkelijk en veilig. Om met V PAY te kunnen betalen moet er een V PAY logo op de betaalpas staan.

-

Wat is Mister Cash?
Mister Cash is een betaalsysteem in België en bestaat al sinds 1979. Mister Cash werkt bijna hetzelfde als het Nederlandse iDEAL. Mister Cash kan gemakkelijk worden aangevraagd bij uw eigen bank. U krijgt dan een kaart met een PIN-code. Met deze kaart kan er gemakkelijk worden betaald in combinatie met uw PIN-code. 

-

Wat is PayPal?
PayPal is een online betaalsysteem. Met dit systeem kunt u eenvoudig een eigen account aanmaken op de website van PayPal. Op dit account kunt u vervolgens geld zetten. Als u een betaling gaat doen, dan kunt u via PayPal geld overmaken naar het account van de verkoper. Tijdens dit proces wordt u begeleid naar uw aankoop, dit is snel en gemakkelijk. Vervolgens wordt er geld afgeschreven van uw PayPal account en heeft u betaald en kan de bestelling worden opgestuurd.